www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
uggerby Å

Kanotur Uggerby Å

Weekendtur på Uggerby Å i Nordjylland.

I foråret 2009 var vi for anden gang på en weekendtur på Uggerby Å - første gang var i 2005, og begge gange har turen været helt fantastisk. Måske var turen anden gang lidt bedre end første gang, idet første gang var lille Le undervejs og anden gang var hun 3 år. Det er rigtig dejligt at have små børn med på kanotur, og Le er allerede blevet helt fortroligt med at padle i kano.
Vi skulle af sted i to kanoer – den ene er vores egen og den anden skulle lejes.
I 2005 lejede vi den ene kano ved Uggerby Kanofart – men i år var vi ikke tidlig nok ude, for alle deres kanoer var lejet ud, da vi havde bestemt os for turen. Men så kunne vi heldigvis leje en kano hos Sindal Turistkontor.
Vi fik begge gange leveret kanoen ved Ildbro. Til vores egen skulle vi købe gæstemærke, som kostede 40 kr. pr. dag.

Isætning ved Ildbro
Isætning ved Ildbro.
Nysgerige Le.
Nysgerige Le er der mon fisk her?
Flot vandspejl på åen.
Flot vandspejl på åen.
Uggerby Å.
Uggerby Å.

På turen mærkede vi ikke meget til, at alle kanoer fra Uggerby kanofart var udlejet. Det viste sig, at de fleste kanoer var lejet ud til en flok unge, som var taget af sted fra om fredagen.
Turen på Uggerby å er ren afslapning - man bliver stille og roligt ført med strømmen gennem det smukke landskab. Ind imellem var udsigten dog begrænset, da vi et langt stykke driver gennem en ådal med høje kanter, hvor vi blev betragtet af nysgerrige køer, heste og får.

En legeplads er nu også rar.
En legeplads er nu også rar.
Så skal der laves mad
Så skal der laves mad.
Farvel til de nye venner.
Farvel til de nye venner.
Farvel til de nye venner.
Farvel til de nye venner.

Lige før Sindal er der en dejlig overnatningsplads med shelters - men vi syntes det var for tidligt at overnatte. Vi tog videre til Sindal park, hvor der også var en legeplads, hvor Le havde mulighed for at boltre sig, efter at have siddet stille i kanoen i nogle timer.
Vi overnattede på den primitive resteplads ved Mosbjerg. Det er en hyggelig plads med shelters og multtoilet. Man kunne godt se at pladsen natten forinden havde været godt besøgt – men der var ryddet pænt op, og alt det overskydende affald, lå ved siden af skraldespanden. Der var ikke andre end os som skulle overnatte ved Mosbjerg – men der kom et par familier med børn, der var på én dags tur. Vi grillede og spiste sammen ved et langbord. Le blev meget skuffet, da de to familier efter aftensmaden padlede videre – og hun måtte vinke farvel til de nye venner efter blot et par timers samvær.
Så er vennerne væk.
Så er vennerne snart væk.
Er det ikke et fint wc.
Er det ikke et fint wc.
Så skal der spises
Så skal der spises.
Udsigt over pladsen ved Mosbjerg
Udsigt over pladsen ved Mosbjerg.

Lige efter overnatningspladens er der et dambrug, hvor kanoerne skal trækkes op over en sliske.
Lidt senere kommer vi til Bindslev, som er en rigtig hyggelig by – man padler forbi byens haver og en Rhododendronpark og videre til den gamle Elværk, hvor kanoerne skal trækkes op over land til den anden side af elværket. Der var et rart, at vi havde et par hjul med til kanoerne. – Så var der tid til frokostpause inden turen gik videre til Uggerby, hvor vores tur sluttede.

Mosbjerg
Overbæringen ved Mosbjerg.
Mosbjerg
Stemmeværket ved Mosbjerg.
Uggerby Å
Uggerby Å.
Uggerby Å
Uggerby Å

Ved Uggerby kanofart var der mulighed for at købe is og kaffe efter dagens strabadser.
Når man har lejet kano ved Sindal Turistfart, skal kanoer afleveres lidt udenfor byen, og trækkes op af en meget stejl skrænt, som var bevokset med både tidsler og brændenælder. De burde vist få arrangeret et samarbejde med Uggerby kanofart.

En rigtig god tur på Uggerby, som vi til hvert en tid vil anbefale at bruge en weekend på.

 

Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202