www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
spreewald

Spændende påsketur 2010 til Spreewald.

Speewald er et enestående spændende naturlandskab som ligger ca. 100 km. sydøst for Berlin - et områder med labyrinter af små kanaler med en længde på i alt ca. 1000 km. Disse kanaler løber mellem mange hyggelige småbyer. Til flere af byerne er der kun en enkelt vej, så kanalerne er vandvejene til byerne. Vi tilbragte påsken 2010 på en campingplads i byen Burg. Vi havde fundet frem til at Burg lå bedst placeret som udgangspunkt for kanoture i området. Vi havde 3 dejlige lange dage i kano, hvor foråret spirede frem i form af anemoner i skovbunden og grønne knopper på træerne. Vores ture er tegnet af i forskellige farver på ovenstående kort.


Kanoudlejer i Burg.

Selvbetjent sluse.

Ud af kanalen Südumflüter.

Endnu en sluse.

Hvis man ikke har egen kano, er der mange udlejere af både kano og kajakker i området. Det er vigtig at have et ”vandkort” for at kunne finde rundt – alle de sejlbare kanaler har navne. Kortet kan fås hos udlejerne eller turistbureauer.


Kajakker samlet ved indsejlingen til Lehde.

Turbåde fra Lehde.

Forårssol over torvet i Leipe.

Kajaker og kanoer på vej.

På torvet i byerne langs kanalerne var der små restauranter og caféer. Store fladbundede kanalbåde sejlede rundt med turister – med en bådfører som stående padler.


Lille hyggelig landsted.

Videre på kanalerne.

Endnu en sluse skal op.

Lille resturant ved kanalen.

Husene i de små byer har deres forhaver ud til kanalerne – et meget smukt syn, når man kommer padlende. Det er ikke tilladt at sejle med motorbåde på kanalerne – så der er ingen støj – kun fra det rige fugle- og dyreliv i området.


En ny type overbæring med ruller.

Dejlig forårsdag.

Kanal/vej skilte.

Endnu en sluse skal passeres.

Vi så storken på marken, spætter og egern i træerne – rådyr på engene. Da vi nærmede og byerne var der geder og høns i haverne.


Spætter på spil.

Påskeharen på vej til Burg havn.

Bro over en kanal.

Havnen i Lübbenau.

Spreewald opstod for ca. 20.000 år siden efter den sidste istid, da floden Spree blev dannet som en labyrint af utallige små vandløb igennem skov og eng. Senere opstod der små byer, i det ”landlige Venedig”.

Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202