www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
Ogge

Ogge Sommeren 2011

Se kort over Ogge her.

Vi valgte en kanotur i Oggevandet efter at have læst om det på nettet og var blevet anbefalet af venner som havde padlet der for et par år siden. Ogge Gjesteheim, hvor der også er campingplads, er et godt udgangspunkt og isætningssted for en ferie på Oggevandet. Vi parkerede bilen og padlede ud i Oggevandet i 6 dage. Vi havde provianteret hjemmefra - bortset fra vand, som vi hentede op midt på søerne.

Oggevandet ligger kun 45 km. nordpå fra Kristiansand.


Isætningsbroen ved Ogge Gjestheim.

Bare en af de 365 små øer og holme der findes i Oggevandet.

Vi var ikke den eneste kano på Oggevandet.

På 6 af øerne var der lejrplads med informationsskilt.

På den første ø vi bestemte os for at overnatte på, fandt vi ud af at det var en lejrplads - og at der var 6 af slagsen i Oggevandet. Der var et kort som beskrev beliggenheden af disse pladser, som alle var med toilet/lokum, skrældespand og grill. Så 5 af vore 6 overnatninger blev på en en lejrplads.


En lille bro som vi padlede under.

Smuk jernbanebro i sigte.

Flere steder fossede vandet ned fra klipperne.

Endnu et lille vandfald.

Oggevandet er ikke særigt stort - kun ca. 13 km langt. Men i kraft af, at der er så mange øer og holme er der meget at padle rundt i. Hvis man ønsker det, er der mulighed for at komme videre i andre søer, ved hjælp af overbæringer. Vi brugte 6 dage i Oggevandet uden overbæringer - der er meget at se på - vandfald fra klipper og en indimellem en gåtur på fjeldet - og ikke mindst en svømmetur i det dejlige ferskvand.


Så stille var vandet ofte om aftenen.

Udsigten fra det nordligste Oggevand.

Klipper og skov var der nok af.

Et åløb frem til en fos som vi ikke tog igennem.

Oggevandet kan anbefales hvis man ikke søger de store udfordringer og bare ønsker sig en afslappende og smuk kanoferie hvor man ikke kommer ud i det store åbne vand eller store bølger. Det er også et ideelt sted for familie med småbørn, da man kan vælge at bo flere nætter samme sted og padle ud derfra.


Lejrplads med grill.

Lejrplads med shelters.

Og det var så toilet/lokum - med udsigt.

Lejrplads med strand.

På en af lejrpladserne var der 4 shelters - alle med gardin og bagageskuffe og en stor grill med bænke omkring. De øvrige lejrpladser var lidt mere beskedne. Vi havde en overnatning som ikke var en lejrplads, i det aller norligste af Oggevandet, på en strand, hvor vi havde en fantastisk udsigt og lyden af får og køer med bjælder fra det høje fjeld i baggrunde.


Flotte klipper.

Vandfald og fos .

Dejlig lejrplads.

Ogge Gjestheim.

Efter 6 dage på Oggevandet vendte vi tilbage til Ogge Gjestheim, hvor vi spiste frokost. Vi havde lige fået lyst til en burger med pomfrites og norske vafler.

På Ogge Gjestheim kan man leje kanoer, hvis man ikke som os har sin egen kano med. Man kan også vælge at bo i hytte eller telt på campingpladsen og tage endagsture på Oggevandet og vandreture på fjeldet.

 

Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202