www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
Immeln

Kanotur Immeln

Sydsverige - En uge i september 2009

Vi havde hørt om dette spændende område i Sydsverige med klipper og skærgårdslignende natur. Det blev bestemt ikke en skuffelse, selv om vi er forvendt med at padle i Dalsland.


Oversigtskort på en af lejrpladserne.

Slusen ved Brotorpet.

Udsigt fra kanoen.

Udsigten fra en ø i Immeln.

Vi ankom en lørdag morgen - og i weekenden var der rigtig mange kanosejlere, især danskere. Men efter weekenden og den forløbne uge, havde vi næsten søerne helt for os selv. Vi parkerede ved Brotorpet og padlede først nogle dage i Immeln.


Udsigt over Immeln.

Klipper og vandspejl.

En ø i Immeln.

Lille klippeø.

Derefter satte vi kaonen i til den anden side - Filkesjöen. Vi måtte starte med 2 lidt besværlige overbæringer - i regnvejr!!. Det var godt vi havde en kanovogn med. Men det blev nogle dejlige dage på Raslången og Halen.


Smal passage i Raslången

Pause

Udsigt fra lejrplads

Lejrplads

Overbæringen til Halen gik ganske let - det var bare ligeud 700 m. - men kanovognen var uundværlig. Det var godt at have en GPS med, så vi kunne holde styr på alle de små hak og indsejlninger. Raslången var bestemt den mest spændende af de 3 søer, der var så mange små hyggelige indhak mellem klipprne.


Her var ikke meget plads til kanoen

Overbæringen til søen Halen

Overbæringen Baggebro

Stadig Baggebro

Vi boede på et par af de gode lejrpladser, hvor der både er shelter, toilet og grill/bålblads.
Der er gode lejrpladser i hele området - som kan ses på detalierede kort, som kan skaffes ved de 2 kanoudlejere som er i området eller på turistkontoret.


Overbæring Gettatorpet

Badestrand ved Immeln
Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202