www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
Gudenåen fra Tørring til Ry

Gudenåen fra Tørring til Ry

Fra Tørring til Ry 10.-13. juli 2011.

Vi startede fra Tørring kl. 11, efter at have hentet gæstemærker på Tørring Teltplads. Gæstemærkerne havde vi bestilt pr. telefon 2 dage i forvejen. Så det er åbenbart ikke så svært at få gæstemærker mere. Det er et påkrav at have gæstemærker som skal påklæbes kanoen, når man kommer med sin egen kano. Disse mærker koster i alt 125,- kr. og isætningsafgift på 25,- kr. – så det er til at overkomme.


Start fra Tørring Teltplads

”Verdens Ende”

Åle Teltplad

Aastedbro Teltplads

Vi holdt vores første pause efter ca. 5 km. ved rastpladsen ”Verdens Ende”, hvor der er et fugletårn og borde- bænkesæt. Efter godt 5 km. mere og mange sving mere nåede vi til Åle Teltplads, hvor vi holdt frokostpause. Der havde vi overnattet, da vi for 5 år siden tog samme tur. Men denne gang valgte vi at fortsætte 3,5 km. mere, til Aastedbro Teltplads. Der var allerede mange på pladsen, i alt overnattede vi 8 telte på pladsen. Der er altid en hyggelig stemning på de primitive teltpladser.


En blomstereng på vandet.

Gudenåcamping.

Kanalen til Vestbirk Vandkraftværk.

Vestbirk Vandkraftværk.

Næste dag tog vi af sted ca. kl. 10. Første stop ved Gudenåcamping, hvor vi købte is og vores barnebarn Le var en tur på legepladsen. Derefter gik turen videre og åen blev bredere. Vi skulle igennem den øverste af Naldal Sø og ind i Vestbirk Sø, - derefter gennem en tunnel (rør) og ud i en meget smal kanal der førte os frem til Vestbirk Vandkraftværk, hvor kanoen skulle op over land.


Vandfaldet ved Vestbirk Vandkraftværk.

Kanoslidsken ved Vestbirk Vandkraftværk.

Vestbirk Vandkraftværk.

Svane med unger.

Vi spiste frokost ved et borde- bænkesæt inden vi fortsatte mod Voervadsbro Teltplads, som blev vores næste overnatning. Denne dag havde vi tilbagelagt ca. 20 km. Vi var 11 telte på pladsen og der var bål og hygge ved de 3 bålpladser til kl. 22.30, hvor der var total ro. Alle var nok trætte efter en lang og god dag på åen.


Bålsted på teltpladsen.

Isætning ved Voervadsbro.

På vej mod Klosterkanalen

Pause ved stien til Sukkertoppen.

Næste dag var nok den smukkeste oplevelse, man sejler gennem en jungleagtig bevoksning, smal passager og brede stryg. Det er vigtigt at holde sig i strømrenden, hvor åen er dybest, vi præsterede at sidde fast et par gange. Vi nåede frem til Klostermølle, hvor der er en dæmning og kanoen skal op over land. Her er der Teltplads, fugletårn og en sti til Sukkertoppen (108 m.)


Kanalen til Klostermølle.

Klostermølle forude.

Isætning ved Klostermølle.

Køer og ænder hygger sig.

Efter frokost fortsatte vi ud i Mossø, Gudensøen og videre til Gl. Rye Teltplads, som ligger 500 m. inde af Salten Å. Her mødtes vi med familien og næste dag fortsatte vi alle i regnvejr mod Ry, hvor turen sluttede for denne gang.


På vej ud af Salten Å.

Man kan sagtens sove i en kano.

Så blev det regnvejr.

På med et regnslag.

 

Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202