www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
Glaskogen

Kanotur i Glaskogen 2010

 

Glaskogen er et fantastisk smuk Naturresevat med vildmarkskarakter som ligger i det vestlige Värmland. Lenungshammar er centrum for Naturresevatet og ligger mellem søerne Store Gla og Övre Gla. Her er der informationscentral, lejrplads, kanoudlejning og minibutik med café.

Vi tog færgen Grenå - Varberg, og fra Varberg havde vi 330 km. til Lenungshammar. De sidste 15 km. på en meget smal og snoet grusvej, gennem en meget smukt natur. I Lenungshammars informationskontor købte vi et godt kort over Naturreservatet, hvor alle lejrpladserne var aftegnet. Hvis man vil bruge lejrpladserne, som alle er med shelters, bålpladser med brænde, toilet og affaldsspande, skal man købe Glaskogskortet. For dette betaler man ca. 30 kr. pr. overnatning - beløbet går til vedligeholdelse af Naturreservatet. Det er højst tilladt at overnatte på samme lejrplads 2 nætter.


Informationen i Lenungshammar.

Klar til afgang - dejligt med de hjemmelavede ryglæn.

Madlavning - så blev ryglænet til stole.

Gæs på klipperne.

Vi parkerede vores bil ved Lenungshammar og padlede først ud i Store Gla - derfra havde vi efter et par dage en overbæring til søen Glaåkern. Denne overbæring var en gåtur med kanovognen på ca. ½ time, vi skulle ned af en meget skrå og mudret skrænt for at komme ud i søen Glaåkern.


En flot gås.

Smuk solnedgang.

Vi løb ind i en regnbyge.

Overbæringen til Glaåkern.

Søen Glaåkern startede som en form for å og derefter skulle vi igennem en kløft med meget høje klipper ind i selve Glaåkern - en fantastisk smuk oplevelse.


Indsejlingen til Glaåkern.

Ind mellem klipperne.

Overbæring til søen Kolsjön.

Igen en smuk solnedgang.

Efter 5 overnatninger var vi tilbage ved Lenungshammar, hvor vi provianterede lidt fra både vores medbragte mad og drikkevarer i bilen og lidt indkøb i kiosken.


Dejlig med en hængekøje.

Stille vand.

Fiskeørn med unger.

En af de hyggelige shelterpladser.

Derefter padlede vi ud i Övre Gla. Ved indsejlingen til den lille sø Gladåkern havde vi første overnatning. I stedet for at padle ind i søen valgte vi at gå en tur rundt om søen.


I regn og blæst er det godt med en tarp.

Hygge på klipperne.

Solosejlads på blank sø.

Overbæring til Gränsjön.

Næste dag tog vi overbæringen til Gränsjön - denne overbæring gik ganske let - ca. 1½ km på en lille vej i smukke omgivelser.


Isætning i det øverste af Övre Gla

3 kanoer kom forbi.

Kanoen kan bruges som læsegl.

Fisk i rygeovnen.

Vi lavede både fisk og pizza på rygeovnen, så den var god at have med.

Efter ialt 9 overnatninger var vi tilbage ved udgangspunktet i Lenungshammar. Det blev en ferie med meget sol, men også regn og blæst. Gode oplevelser - vi så bl.a. en bæver svømme stille gennem vandet, en fiskeørn som fordrede sine unger og masser af gæs.

 

Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202