www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
Le i Ogge

Le og Ea på kanotur i Norge 2012

Søerne ligger næsten 300 meter over havets overflade. Så køreturen til Ogge er opad hele vejen . og kun 45 km. fra Kristianssand.

Ogge blev målet for kanoturen, idet vi havde en fantastisk tur sidste sommer – og i år skulle vores 2 små børnebørn på 2 og 6 år også deltage. Ogge er et idéelt valg med småbørn. Der er 5 lejrpladser i området, hvor der er do (lokum), affaldsspand og grill. Man må højst overnatte 2 døgn på samme plads.

Der er rent og pænt på lejrpladserne – og det var dejligt med affaldsspande, når man som os, havde et blebarn med.

Indsøen Ogge er kun 13 km lang, men har ca. 360 øer, holme og skær. Det siges at der er en ø for hver dag i året. Der er til gengæld 70 km strandlinie, så man kan bruge flere dage på søerne.

Vi valgte at tage den første og sidste overnatning på den lille hyggelige campingplads ved Ogge Gjesteheim, hvor man også kan leje kanoer. Vi tog 5 overnatninger på lejrpladser – men man kan jo også vælge at finde sin egen ø. Der er Allemandsret i Norge, så man kan slå telt op lige hvor man har lyst, blot man overholder Allemandsretten.

Hvis man kun har lyst til éndagsture på Ogge, kan man leje hytte eller lejlighed ved Ogge Gjesteheim eller bo på campingpladsen. De laver også fantastisk godt norsk mad på Gjesteheimen.

Der er også rig mulighed for at fiske i Ogge. Der kan købes fiskekort på Gjesteheimen. Vi havde dog kun heldet med en enkelt ørred, som blev grillet. Vi fangede et par små, som fik lov til at svømme videre.

Billeder fra turen i Ogge – 2012.


Klar til afgang fra Ogge.


Ea er pakket med.


Smuk vandspejl

Dejlig med en middgslur under kanoen.

 


Hygge på klipperne.

Tid til fodbad.


Lillesøster vugges i hængekøjen.


Le er da vist blevet forladt på en øde ø.

 


Så er det tid til do!

Eftermiddagstur med mormor.

Nu må vi vist ha os et bad.

Ogge Gjestheim. Her sluttede vi ferien med en dejlig middag.

Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202