www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
Norge

Kanosejlads i Norge

flag

Vejret i Norge

Vrådal Turistservice

Campingguiden Norge

Norges padlerforbund

 

Med en kano kommer du tæt på steder, der ellers ikke kan opleves. At padle på hav, elv eller sø, er tre forskellige oplevelser, som alle tager dig tæt på naturen, med en unik mulighed for at observere dyre- og fugleliv.

Til forskel fra Danmark har Norge en allemandsret (norsk: Allemannsretten), I Norge gælder "Allemannsretten", dvs. at enhver har ret til frit at færdes i udmarken. Hermed forstås skov, fjeld, vand, hede og mose. Med dette er I sikret retten til friluftsliv, afkobling og rekreation i naturen. Jeres rettigheder er at færdes frit til fods eller på ski i naturen, færdes over dyrket mark om vinteren, bruge kano, kajak, ro- eller sejlbåd i søer, elve og øvrige vandløb. Man må også gøre ophold, slå lejr og overnatte i naturen, cykle eller ride langs stier og veje i udmarken, bade i hav, søer og elve, færdes frit i båd, fortøjre og gå i land. I skal selvfølgelig udvise varsomhed og ikke skade naturmiljøet samt vise hensyn til andre friluftsfolk. I må ikke gå på dyrket mark eller eng, færdes i nyplantet skov, plukke planter, skære eller fælde træer, forstyrre dyr og fugle og ikke ødelægge gærder. Husk også, at alle skal rydde op efter sig. Brug af ild og optænding af bål er forbudt i perioden 15.04.-15.09.

Allemannsretten som PDF fil Allemannsretten

Der findes organiserede padleture såvel som mulighed for at leje kano. Det er specielt populært at padle langs Telemarkskanalen, Nisser i Vrådal i Glomma og på Femunden og Halden kanalen.

Mange campingpladser, feriecentre og lignende tilbyder udleje af kanoer. Udlejer skal stille redningsveste til rådighed når du lejer kano eller kajak.

Har du nogle gode turforslag, turbeskrivelser eller andet om kanosejlads i Norge, er du meget velkommen til at sende det til kontakt@kanosiden.dk

Friluftsliv.no Bladet for naturelskeren

GodTur.no har kort der kan udskrives

Telemarkskanalen

Haldenkanalen

 
 
Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202