www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
Hovedretter

Turmad hovedretter

Antal personer: 2

Ingredienser:
2  fed hvidløg
55  g. tørrede løg
30  g. tørrede champignon
115  g. frysetørrede ærter
1   lille dåse tomatpure
1  tsk. tørrede urter
1  spsk. oliven olie
255  g. pasta
30  g. parmasanost

Vegetarisk pastaret

30 min før tilberedning opblødes løg og champignon i 300 ml vand.
Pastaen sætte i kog 20 min senere.
Steg hvidløg i olien i et par min. Tilsæt opblødte løg og champignon inkl. vandet.
Tilsæt urter og tomatpure og frysetørrede ærter og lad retten koge yderligere 3-5 min under oprøring.
Fjern gryden fra varmen og tilsæt lidt vand hvis nødvendigt for at opnå den rette konsistens.
Riv parmasanosten hen over pastaen - og en god omgang vildmarksmad er klar.


Gryderet over bål.

Antal personer: 2-4

Ingredienser:
5-600  g. friskfanget eller tørret fisk (anykind)
Olivenolie til stegning
2  tsk. carry 
2  tsk. cayenne- chillipeber
4  fed hvidløg
1  ds. koncentreret tomatpure
   Evt. soyasauce
5  dl. cremefraishe

 

 

Fisk med stærk sauce

Svits krydderierne og hvidløg i olien. Tilsæt de øvrige ingredienser inkl. den dejlige nyfangede ørred ;-). Kog den op og server den forrygende varm.
Serveres med med ris og brød og kold fjeldvin til.
Det er en lille detalje man skal huske, det er at fløde og cremefraichen ikke er brugbar efter længere tid, udenfor køleskabet, men optil 3 dage kan godt gå an.

 

 

Antal personer: 2-3

Ingredienser:
1  pk. bacon
50  g. tørrede champignon
50  g. soltørrede tomater
1/4   Piskefløde eller 5 æggeblommer (opbevares i plastikdunk)
   Lille pose med revet ost
   Båndpasta

Fjeldcarbonara

Læg båndpastaen i kogende vand. Hvis den er frisk skal den kun koge i et par minutter. Når du synes, den er ok, så tag den af blusset og put den efter lidt afkøling i soveposen. Så er den klar, når du er færdig med resten af maden.

Skær bacon i tern og rist det langsomt. Intet fedtstof, men hold gryden klar af flammen, da bacon vil gerne brænde fast, så brug kun lidt varme ad gangen. Det kræver lidt øvelse, men det kan godt lade sig gøre at få det pænt. Tilsæt fløde, salt, peber, champignon og tomater og lad det koge op og ind, så det bliver lidt tykkere. Hæld vandet fra pastaen og hæld saucen over og bland det forsigtigt sammen. Til sidst drysser du osten over (kan undværes)

 

Antal personer: 4

Ingredienser :
3 dl ris
2 spsk olie
6 dl vand
1 bouillonterning
250 svampe ell champignon
margarine
1 bundt hakket persille
salt
parmesanost
evt. tomat, kyllingekød, rejer, porrer, løg.

 

Risotto m svampe

Fremgangsmåde :
Svits risene i olie, til de er klare. Hæld vand og bouillon over. Lad risene koge 20-25 min til de er møre.
Skær champignon, og evt. ekstra tilbehør, i skiver og rist dem i margarine på panden. Rør risene i og smag til med salt. 
 Servering :
Server med hakket persille, parmesanost, samt brød til. 

 

 

 

 

Antal personer: 2

Ingredienser :
½ l mælkebøtteblade (nye skud)
200 g magert flæsk ell bacon
1 spsk creme fraiche
1 æg
½ spsk eddike

Mælkebøtte med flæsk

Fremgangsmåde :

Mælkebøtterne skylles og koges i lidt vand ved svag varme.
Vandet hældes fra og gemmes til senere.
Flæsket steges i tern og evt overskydende fedt hældes fra.
Creme fraiche, eddike, væden fra mælkebøtterne og æg røres sammen.
Flæsket kommes i sovsen, varmes op og smages til med salt og peber.
Svits hakket løg og rør det i sovsen sammen med mælkebøtterne.

 

 

Antal personer: 2

Ingredienser :
½ l brændenælder (topskud)
6 kartofler
½ løg
salt, peber
lidt olie

Brændenældegryde

Fremgangsmåde :
Kartoflerne koges og moses.
Løget hakkes fint og svitses til de er klare. Brændenælderne skylles grundigt, koges, vandet hældes fra og de hakkes fint.
Derefter blandes de med kartoffelmos og løg. Smag til med salt og peber.

 


Pizza over bål i rygeovn.

 

Antal personer: 3

Ingredienser :
300 g oksefars
1 løg, hakket
4 kartofler i tern
2 gulerødder i tern
200 g snittet hvidkål
50 g spaghetti i småstykker
olie
1 tsk karry
salt, peber
vand

 

Hvidkålsgryde

Fremgangsmåde :
Løg og kød svitses i olie, karry tilsættes.
Kartofler, vand, salt og peber tilsættes og retten småkoger i 10 min.
Gulerødder, hvidkål og spaghetti tilsættes og retten koger 10 min mere. 
 Servering :
Serveres til groft brød 


Lækker færdig pizza.

 

Antal personer: 2

Ingredienser:
1 pk. Frisk pasta (men tørret pasta kan også bruges)
50 g. røget laks
20 – 30 g fetaost
1 – 1½ dl fløde
1 løg
salt og peber

Pastaret m. røget laks og fetaost.

Løget svitses på panden. Pastaen koges i gryden.
Derefter kommes det svitsede løg over pastaen og fløden tilsættes. Derefter tilsættes røget laks og der afsluttes med feta som godt må smelte lidt. Salt og peber efter behov.

 

Antal personer: 2

Ingredienser:
Spaghetti ca. 1 håndfuld
1 dåse tun i vand
½ glas Pesto (grøn eller rød)
½ bæger feta
1 tsk. salt
1 glas oliven
Evt. frisk Basilikum og chilli

Spaghetti tunfiskspecial.

En gryde vand sættes til kog, pasta samt salt tilsættes og koges færdigt.
Vandet hældes fra.
Tun, Pesto og oliven tilsættes ved samtidig svag varme.
Lad retten blive godt varm, hvorefter den bliver ligeligt fordelt!
Drys så med feta, evt. også basilikum og chilli :-)
Varighed ca. 15min.

 

 

Antal personer: 4

Ingredienser:

1 Squash
1 Porrer
2 Gulerødder
1 Løg
500 g Risottoris
1 Boullionterning
200g Ost, lidt forskelligt
200g Chorizopølse

 

Risotto

Grøntsager og ris koges i boullionen. Osten tilsættes, når den er smeltet tilsættes chorizoen.

 

Antal personer: 4

Ingredienser:
500 g Hakket oksekød
1 Citron
3 Lauerbærblade
½ tsk Spidskommen
1 Squash
4 Gulerødder
2 Porre
1 Løg
3 fed Hvidløg
100g Soltørrede tomater
1 tsk Oregano
1 Boullionterning

 

Marokkansk Oksekød

Varm oksekødet igennem med ca. 1 dl. vand citron, lauerbærblade og spidskommen. Tilsæt resten og kog til det er færdigt.
Serveres med couscous

Antal personer: 3

Ingredienser:
2  breve Ostindisk Karry fra Knorr
2  dåser tun i vand
5  breve pulver-kartoffelmos

Karry-klassikeren

Rør Knorr-blandingen op med vand (læs på pakken hvor meget) og tilsæt tun.
Hvis du vil spare på vandbeholdningen kan du spæde op med vandet fra tunen.
Når du køber pulvermos, skal du være opmærksom på, at det indeholder skummetmælkspulver, altså den slags, hvor der kun skal tilsættes vand.

     
Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202