Turmad brød |
Ingredienser:
200 g. mel/kerner
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
½ tsk. bagepulver |
Bohus-brød med bagepulver
Lidt krydderi - evt. karry eller timian
Du kan erstatte ca. ¼ af melet med kerner eller groft mel, for at gøre brødet lidt mere lækkert og nærende. Blandingen har du i en plasticpose, og der skal blot tilsættes vand, når du er derude. Når dejen har rette konsistens, kan du riste brødet på din Trangia. Af og til er man heldig at nå frem til en lejrplads, hvor der er en rist til bålpladsen. Det er endnu bedre.
|

|
Ingredienser:
2½ dl. hvedemel
2½ dl. majsmel
½ tsk bagepulver
1 tsk. salt
1 ½ dl. vand
½ dl. olie (at stege i)
1 bøtte Cantadou hvidløgsost |
Cowboybrød
Bland mel og salt i en bunke og hæld vand i.
Ælt dejen i ca. 4 minutter, tilsæt lidt ekstra mel hvis den klistre.
Form dejen med melede hænder til 2 kager.
Hæld olie i panden så det dækker bunden, og når olien er varm steger du de to kager gyldne brune ca. 2 minutter på hver side ved lav simrevarme.
Lad brødet køle lidt og smør osten på.
|

Et dejligt brød.
|
Ingredienser
5 dl blandet mel,
1 brev tørgær,
½ tsk salt,
½ tsk sukker,
lidt olie,
lidt vand. |
Brød med tørgær.
Bland de tørre ingredienser i en frysepose. Inden bagningen tages lidt mel ud af posen og vandet hældes i. Det hele æltes. Hvis dejen er for lind, tilsættes lidt af det fratagne mel. Dejen hæver 20 min. og gryden smøres med olie. Brødet bages ved svag varme under låg i 30 – 40 min. Hæld lidt ekstra olie i kanten af gryden undervejs.
En god ide til en overliggerdag…
|
|
Ingredienser:
4 dl. mel
1 spsk. bagepulver
lidt salt
1 tsk. timian
1½ dl. vand
2 spsk. Olie |
Brød med krydderurter
Bland de tørre ingredienser hjemmefra i en pose. Så kan du tilsætte vand og olie når brødet skal bages og ælte dejen direkte i posen. Åbn posen, tryk dejen på plads i panden med fugtige hænder, så fingrene og dej ikke klistrer sammen, og tænd Trangiaet. Brødet er klar, når det er blevet brunt på begge sider. Timian kan erstattes af andre krydderurter fra naturen.
|
|