www.Kanosiden.dk www.Kanosiden.dk
Sjælland

Kanoture Sjælland

Nyttige link

Tryg Fonden

Søsportens Sikkerhedsråd

Søfartsstyrelsen

Du får muligvis brug for ADOBE reader til de forskellige PDF kort, download programmet gratis her.
ADOBE reader

 

 

Grønne ture er kyst strækninger med en del organiseret primitive overnatnings muligheder.

Før musen over en Å og klik.
Mere detaljeret beskrivelse fåes hos de fleste kanoudlejere  
Siden opdateres løbende med flere turbeskrivelser.
Du skal være velkommen til også at sende turbeskrivelser kontakt@kanosiden.dk så vil siden blive udbygget med jeres ture.


Susåen

Varighed: 3-4 dage

Sæson: Hele året 

PDF folder om sejlads på Susåen Klik her

PDF Kort over Susåen
Klik her

 

Den længste tur, man kan sejle på Susåen, er ca. 50 km., som går fra Vetterslev til Næstved. Første rasteplads er ved Vrangstrup efter ca. 4 km. Turen fortsætter herefter mod Tylstrup Sø. Ved overnatningspladsen Høhaven, som ligger direkte ned til søen, er der et flot udsigtspunkt, "Bavnen", som ligger 50 meter over søen. Denne lille gåtur er bestemt turen værd.
Der er flere overnatningsmuligheder på turen.Blandt andet er der Nåby Camping "Æblehaven" der er også flere primitive pladser og ”stille-lejrpladser”, hvor der skal være ro mellem 22-07. Ved Skelby er der et vandrehjem, hvor der kan overnattes til ”små priser”. I Skelby er der også mulighed for indkøb.
Turen på Susåen er en smuk tur gennem det Sjællandske landskab. Der er en del rastepladser på turen med borde og bænke og bålpladser.
Der er 5 startssteder på Susåen – alt efter hvor langt man ønsker at padle.   

Nyt fra år 2014, overnatning er ikke inklusive i kanolejen som de foregående år. Ved leje af kanoer hos Broby Kanoudlejning er følgende lejrpladser dog gratis at benytte: Vrangstrup, Egholm, Frederikskilde, Hørhaven, Rævebakken og Ganges Bro. Overnatning før og efter sejlads er ikke inkl. i lejen. De andre lejrpladser koster ca. kr. 40,- per person, og ved overnatning på Nåby Camping "Æblehaven" koster det kr. 50,- per person + kr. 50 pr. telt. Lejrpladserne "Hørhaven" og "Frederikskilde" er gratis at benytte. Der forefindes ikke brænde på lejrpladserne og man må derfor selv medbringe brænde eller købe dette ved kanoturens start.

Se kort med start og slut her. Kanotur Susåen

 

Kanoudlejere i området

 

Præstø Fjord

Varighed: 1-4 dage


Sæson: Hele året

 

Præstø Fjord er ideel til kanosejlads. Der er så smukt og spændende at man mindst bør bruge et par dage rundt i fjorden. Overnatningsmuligheder er der nok af. 2 campingpladser, en naturplads med shelter og flere kroer.
At padle rundt langs bredden er en fantastisk botanisk oplevelse. Der findes utallige særlig bevaringsværdige planter på strandengene. Der kan blandt andre nævnes Strandrødtop, Engklaseskærm, Soløjealant, Samel og Vild Selleri. Ved Ambæk Bæk, som løber ud i Præstø Fjord er der en pæn bestand af vilde orkideer og majgøgeurt.

Se kort med start og slut her. Kanotur Præstø Fjord

 

 

Kanoudlejere

 

 

Mølleåen

Furesø, Bagsværd sø og Lyngby sø

Varighed: 1-2 dage.
Sæson: Hele året.

 

 

Mølleåen strækker sig fra Furesøen til ud i Øresund  i alt ca. 25 km. Der er flere steder man har mulighed for at sætte kanoer i på strækningen og tre steder man kan leje en kano. Hvis man tager hele turen er der i alt 8 overbæringer. Der er en campingplads, et vandrehjem og 2 teltpladser.

Se kort med start og slut her. Mølleåen

 

Kanoudlejere

 

 

Esrum sø

Varighed: 1-2 dage.
Sæson: Hele året.    

 

Esrum Sø er ideel til hyggelig kanosejlads for hele familien i en eller to dage. Det er Danmarks anden største sø. Søen er også rig på fisk, så det skulle være muligt at fange til aftensmaden. Der er flere lejrpladser, hvor det er muligt at overnatte med eget telt og lave maden over bål. Gribskov ligger ved den vestlige side af søen, hvor der er mulighed for en dejlig vandretur. I den sydlige del af søen er der et fuglereservat.

Se kort med start og slut her. Esrum sø

 

Kanoudlejere

 

 

     
     
Sitemap Home
© 2008 Kanosiden.dk CVR-nr 31355346 SE-nr. 34342202